HATAY / REYHANLI - Hacı Seniha-Hasan Bahadırlı İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Orhan BAHADIRLI

Okulumuzu Yaptıran Hayırsever

Okulumuzu yaptıran hayırsever Orhan BAHADIRLI 1934 Reyhanlı doğumlu olup ilk, orta ve lise eğitimini Antakya'da tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini ise İstanbul Halkalı Ziraat Mektebinde başarı ile tamamlamıştır. Vatani görevini 41. Dönem Yedek Suvari Subayı olarak yapmıştır.1957 Yılında çiftçiliğe başladı, daha sonra ticaret ve sanayi alanında iş adamı olarak çeşitli başarılara imza atmıştır. Okulumuzu Annesi Hacı Seniha ve Babası Hacı Hasan BAHADIRLI anısına yaptıran, hayırsever işadamımız Orhan BAHADIRLI halen sağ evli ve 1 çocuk babasıdır.

Okulumuz 1993 yılında açılmıştır. Ancak eğitim öğretime 10.02.1994 tarihinde başlamıştır. İlk açıldığında sadece birinci katı kullanan okulumuz, meslek yüksek okulu ile 1995 yılına kadar binayı ortak kullanmıştır. Artan öğrenci talebi ve çevrede yakın okul olmaması nedeniyle 2000 yılında ikili eğitime geçilmiştir. 2002–2003 eğitim öğretim yılında ana sınıfı faaliyete geçirilmiştir.

Yayın: 17.12.2013 - Güncelleme: 12.12.2023 13:36 - Görüntülenme: 1236